Amber Digby and Justin Trevino – Keeping up appearancesNedugo nakon svog posljednjeg solo albuma Amber Digby se vraća sa kolekcijom dueta sa svojim dugogodišnjim producentom Justinom Trevinom. Album su producirali zajedno a na njemu, između ostalih,  sudjeluju  i njezin muž Randy Lindley na gitarama i poočim Dickie Overbey na steel gitari.

Kolekcija sadrži 14  obrada pjesama iz šezdesetih i početka sedamdesetih godina filigranski izvedenih od strane dvoje velikih talenata i poštivatelja tradicije, nimalo ne mareći za trenutne trendove i smjerove.

Jedna od dojmljivijih pjesama sa albuma  je naslovna “Keepin up appearances” koju su izvorno izvodili Lynn Anderson i Jerry Lane a govori o paru koji samo održava privid sreće pred drugima a zastupljene su i ostale teme tipične za ovu vrstu glazbe, dakle ljubavne, one o bračnim problemima, pjesme o prevari…
Našle su se tu još, uz ostale, i “Lead me on” Lorette Lynn i Conwaya Twittyja, “Just between the two of us” i “That makes two of us” od Bonnie Owens i Merle Haggarda, “Slowly but surely” od Dolly Parton i Portera Wagonera i “Kickin’ our hearts around” Wande Jackson koja dobro funkcionira i kao duet iako to u originalu nije. Jedina stvar koja malo odskače od ostalih ali ne kvalitetom nego stilom, je “Wish I didn’t have to miss you” jer više vuće na nekakav pop iz sedamdesetih i to bih naveo kao jedinu (za mene) slabiju točku albuma.

Dakle, radi se o još jednom u nizu osvarenja koja evociraju slavne dane country glazbe. Da to, nasreću,  postaje trend dokazuje još nekoliko albuma izdanih posljednjih godina kao što su primjerice “Timeless” Martine McBride i “Sleepless nights” Patty Loveless a najsvježiji primjer je ovogodišnji,  također album dueta, Rhonde Vincent i Gene Watsona . Svi nam oni dočaravaju country glazbu u kojoj glavnu riječ imaju violina i steel gitara. A postoji i neka druga country glazba??

Autor: Straight