Picksiebner se okuplja 2003. godine. Grupu osnivaju četiri prijatelja koje povezuje želja za sviranjem čvrste, energične mješavine countrya, bluesa i rocka. Prve godine postojanja band je angažiran mnoštvo puta po klubovima i moto susretima diljem Hrvatske. Svirali su uglavnom obrade starih country i blues pjesama u žestokom aranžmanu. Često su najavljivani kao vesela klupska atrakcija, a njihova glazba dobiva naziv “hard country”. Taj period djelovanja obilježili su s nikad objavljenim live albumom koji je snimljen u zagrebačkom klubu “Route 66” uz pomoć prijatelja banda Andreja Hanžeka.

Sredinom 2004. godine band napušta bubnjar Marko Tomljanović. Picksiebnerima se pridružuje novi bubnjar,  Gordan Ilenić “Gringo”. Nakon neprekidnog uvježbavanja repertoara s novim bubnjarem, zvuk banda poprima nove nijanse, te se odlučuje na snimanje prvog autorskog singla i spota “Thank You Jesus!”, koji zauzimaju prva mjesta na radio i televizijskim postajama. Tim singlom Picksiebneri su najavili svoj album prvijenac koji 2007. objavljuje izdavačka kuća Croatia records.

Kao gosti na albumu sudjeluju prijatelji banda Dražen “Fidle” na violini, Davor Rodik (pedal steel u Plavoj travi zaborava), te Dragutin Smokrović (vokalist i basist u Plavoj Travi zaborava) Porinom ovjenčani producent koji ujedno producira i ovaj album. Izdanje se sastojalo od starih country, blues i rock hitova (Cotton fields, Gone, Ring of fire, Crosstown traffic, …) koji su ponovno aranžirani u, samo za Picksiebner specifičnom stilu, čime je dobiven novi zvuk na hrvatskoj sceni.

Uslijedio je niz nastupa širom zemlje, publika je svugdje izvrsno prihvaćala Picksiebnerov specifični scenski nastup i tehnički dotjeranu svirku. Nakon prvog albuma bandu se u live svirci povremeno priključuje i Dražen “Fidle” na violini, Krešo Oremuš na usnoj harmonici, te Davor Rodik na pedal steelu i slide gitari.

U studenom 2007. band “Hladno pivo” poziva Picksiebnere  kao goste na koncert u Veliku dvoranu Doma sportova, a tijekom 2008. godine pridružujemo se Majkama kao predgrupa na hrvatskoj turneji iz čega su se izrodile dvije suradnje za slijedeći autorski album i to skladba “Stolica za ljuljanje” (duet  Picksiebner i Goran Bare), te Bolje grob nego job (Picksiebner  feat. Hladno pivo).

Drugi album je također producirao Dragutin Smokrović. Za ilustracije na albumu je zaslužan akademski slikar Nenad Janković dok se za likovno oblikovanje albuma pobrinuo Marko Bregant. Autorski album je objavljen u listopadu 2009. godine u izdanju Croatia recordsa.

Članovi
Marko Bregant – Bregi (gitara, vokal)
Vedran Ciprijanović – Cipra (bas, vokal)
Gordan Ilenić – Gringo (bubanj)
Zoran Perić – Zoki (banjo, gitara, vokal)
Andrija Lazo (harmonika, gitara)
Krešo Oremuš (usna harmonika) *pošastni član*