Gene Watson & Rhonda Vincent – Your money and my good looksŠto reči o albumu na kojem, kad okrenete kutiju, prije popisa pjesama, piše: WARNING: Contains REAL Country Music?
Dakle, iz Nashvillea (!) nam ovaj puta dolazi nešto savim drukčije. Riječ je o klasičnim, što starim, što novim, spektakularno otpjevanim i sjajno odsviranim country duetima a Rhonda i Gene se savršeno glazbeno nadopunjuju i zvuče bolje nego ikad.

 

Album otvara naslovna pjesma “Your money and my good looks” koja nam navješta što nas očekuje u nastavku a tema joj je, kako bi rekli Willie ili Lefty, “If you’ve got the money honey I’ve got the time”… Nalaze se tu i neki klasici kao što su Hankova “My sweet baby ain’t around”, Nata Stuckyja “Sweet thang” i Gary Stewartova “Out of hand”. Uvrstio je Gene i jednu svoju; “You could know as much about the stranger” koja je tipična za njegov opus i cijela protkana klavirskom pratnjom koja povremeno nosi cijelu pjesmu. Izdvajati nešto iz ove kolekcije je jako težak zadatak ali bih ipak naglasio da
“Till the end” sadrži jednu prekrasnu pedal steel dionicu čega, inaće, uz violinu, ovdje ne manjka niti u jednoj pjesmi.

 

Sve u svemu, jedno jako ugodno izneneđenje u današnjoj country produkciji i savjetovao bih da album ne kupujete ako ne volite pravu country glazbu kao što kaže upozorenje sa početka priče. Ako preferirate Taylor Swift, The Perry Band ili Rascal Flatts onda ste, kupite li ovaj CD, bacili novac.
Na kraju, hvala Rhondi i Geneu na ovoj poslastici i nadamo se čuti još ovakvih uradaka.


Autor: straight