Jerry Kilgore Loaded and empty, 2008

kilgorejerryEvo nam i drugog po redu albuma još jednog modernog tradicionalista s tim da ono “modernog” ovaj put ne znaći ništa loše. Baš naprotiv. Prvi album , čini mi se, iz 2000 godine nisam preslušao (osim možda jedne ili dvije pjesme) ali ako je i napola dobar kao ovaj, odličan je.
Radi se o pravom honky tonku dobro nasaftanom pravim instrumentima kao što su, naravno, PSG i violina uz diskretne i mekane basove u pozadini tako da mi je album sjeo na prvo slušanje. Uzori su mu očigledni, što se čuje po glasu ali i po odabiru pjesama na albumu od koji je jedna posvečena Haggardu.
Teme su tipične, tj. baš onakve kakve volimo u country glazbi. Dakle, raspon se kreće od čisto alkoholnih (What´s it take to get a drink in here), preko neizostavnih tužaljki kao što je naslovna “Loaded & empty” do kritike modernom countryju (Ain´t got one honky tonk). Ima tu i upucavanja (Night or day) a meni je definitivno najdraža posveta Haggardu – Hag.
Sve je to izvedeno i precizno otpjevano pravim country baritonom uz pratnju prekaljenih muzičara, između ostalih tu su Lonnie Wilson, Brent Mason i Paul Franklin.
Sve u svemu, album toplo preporučujem i siguran sam da nećete biti razočarani.