Marty Stuart Zurich

marty-stuart-13

Naslov ustvari i nije baš fer, obzirom da se Marty na pozornici u skoro u istom omjeru izmjenjivao sa svojom ženom Connie Smith, no počnimo od početka.

Predgrupa (nisam zapamtio ime) je bila ok, odnosno za naše pojmove su bili super. Repertoar je bio odličan, malo Haggarda, malo Hanka, Willie-a, pa nešto svojih – u svakom slučaju – korektan uvod u vrhunski show. U tom njihovom uvodnom djelu na plesnom podiju su se sramežljivo  izmjenjivali dedeki i bakice – doslovno – i izvodili dosta loš line dancing.

Oko 21:00 su se lagano počeli vrzmati po stage-u Fabulous Superlatives (Kenny, Harry i Paul) – Marty-ev prateći band, a paralelno sa njima su se i ljudi počeli okupljati oko stage-a i ubrzo je nastala gužva.

I počelo je sa “Sundown in Nashville,” zatim “Country Boy Rock and Roll,” “The Whiskey Ain`t Workin’,” “La Tingo Tango,” i  “Rock Island Line.”. Nakon “Rock Island Line.” je Marty rekao kako je slušao Connie sa deset godina i rekao svom ocu, koji ga je vodio na koncert  “I’ll merry her Dad” – i tako je najavio Connie koja pjeva bolje nego ikad, sa takvom lakoćom da smo cijelo vrijeme bili u čudu! Sa Connie su došla i dva nova člana- Gary Carter na steel gitari i Rick Wright – koji je sada bio treći čovjek sa Telecastererom na stage-u.

Connie je otpjevala “If I Talked To Him,” “Run Away Little Tears,”, zatim “I`ll Come Running.”  Onda je zajedno sa Martyem  otpjevala  “Tender Loving Care.”  Nakon toga su odradili jedan instrumental, ne znam mu naziv, ali je bio dobar. Nešto na granici sa surf rockom. Connie se ponovno popela i otpjevala ” Once A Day.”  Prvi set je završio sa  “Hillbilly Rock” na koju su se svi raspametili. I mi, pa smo se u pauzi okrijepili sa par piva :)

[album id=1 template=extend]

Nakon kratke pauze drugi set je otvorila Connie sa “If It Ain`t Love,” pa dalje “Key’s In The Mailbox,” “Luther Plays The Boogie Woogie,” onda je  Marty malo usporio sa  “Long Black Veil” i “Dark Bird.” Onda je Paul stao ispred mikrofona i otpjevao  “Bluegrass Express., zatim ponovno Connie sa  “You`ve Got Me Right Where You Want Me.”  Onda je došlo vrijeme za mandolinu, Marty je odsvirao solo “Mandolin Rip,”, zatim je Harry odlično otpjevao “Working On A Building.” Slijedila je Tom Petty-eva “Running Down A Dream”. Marty i Connie ponovno na stage-u sa “How Great Thou Art.”

Publika je ludovala na  “Tempted.” Zatim ponovno Connie sa pjesmom  “Singing The Blues” i posljednja pjesma je bila  “Now That`s Country.” Naravno da smo svi htjeli još pa smo i dobili u duetu “Farmer`s Blues.” Oko te pjesme je bilo malo nagovaranja na stage-u jer ju Connie nije htjela pjevati, zato što ju nikad nije pjevala. Naravno da ju je otpjevala predobro! Zatim je Marty otpjevao “Reasons”, i za sam kraj bila je tu “Little things” i ovacije!!!

Zatim je slijedilo potpisivanje i prodaja CD-ova, knjige sa fotografijama The Masters na čijoj je naslovnici Johnny Cash snimljen svega par dana prije smrti, kaže Marty.

Sve u svemu jedan odličan izlet na vrhunski Country. I ako budete negdje u prilici poslušati Marty-a i društvo – učinite to.