Watermelon Slim u Hard Place-u 13.11.2012.

WATERMELON SLIM (U.S.A.) po prvi puta u Hrvatskoj!!! Ekskluzivni koncert – Hard Place – utorak 13.11.2012.
WATERMELON SLIM – dobitnik dviju nagrade na najvećoj svjetskoj dodjeli blues nagrada – Blues Music Awards (za najbolji blues album godine i za najbolji blues band 2008.g., – Slim and the workers) osvojio je sveukupno već 17 (!) nominacija u zadnjih 8 godina! Velika nam je čast i zadovoljstvo ovakvog velikana bluesa i countryja ugostiti po prvi puta u Hrvatskoj na ekskluzivnom koncertu u klubu Hard Place u utorak 13.11.2012. Ovaj prekaljeni glazbenik sa nevjerovatnom životnom pričom, njegovo sviranje slidea, usne harmonike, njegov južnjački vokal i specifična mješavina countryja, bluesa, Americane i Rocka je jedinstvena i neponovljiva isto kao što će to biti i koncert u Hard Place-u u utorak 13.11.2012.

 

Ulaznice u pretprodaji po 65 kuna možete pronaći na šanku Hard Place-a (svaku večer, osim nedjelje, iza 20 sati) te u Rockmarku, Berislavićeva 13 i u Dirty Old Shopu, Tratinska 22. Na dan koncerta na ulazu u klub cijena će biti 80 kuna!

Već smo navikli u klubu Hard Place gledati ekskluzivne nastupe svjetskih i domaćih renomiranih izvođača koji pune velike klubove, ali se uvijek povremeno vrate u mali klub i odsviraju ekskluzivni koncert. (Bili su tu Eric Sardinas, Mike Zito, Zakyja Hooker, Psihomodo Pop, The Cannons, Bambi Molesters, Eddie Spaghetti, Zadruga, Sean Carney, Goribor, Bombaj Štampa…) Ti koncerti u Hard Place-u su uvijek poslastica za prave sladokusce (i one sretnike koji uspiju na vrijeme nabaviti ulaznicu) kao što to u svijetu rade Guns’n’roses ili Rolling Stones u Londonskom Marqeeu ili Amsterdamskom Paradisu.

 

Ovoga puta Hard Place nudi fenomenalni i neponovljivi koncert legendarnog Watermelon Slima! Njegova životna priča je gotovo nevjerovatna – Bill „Watermelon Slim“ Homans je rođen u Bostonu, odrastao u Sjevernoj Carolini uz oca odvjetnika i borca za slobodu i spremačicu koja mu je stalno pjevala John Lee Hookerove pjesme. Slim je krenuo na fakultet, ali se prijavio za Vijetnam i dok je ležao u bolnici u Vijetnamu sam je naučio svirati naopačke gitaru za ljevake sa slideom umjesto kojeg je koristio Zippo upaljač! Na sceni je debitirao 1973-će sa antiratnim albumom (do danas jedinim izdanim antiratnim albumom snimljenim od strane ratnog veterana) u stilu psihodeličnog blues rocka. U slijedećih 39 godina Slim je radio sve i svašta – bio je vozač kamiona, radio je u pilani (gdje je izgubio komad prsta), vozio je viljuškar, radio je kao grobar…, a ponekad se bavio i sitnim kriminalom. Baš zbog tog sitnog kriminala morao je naputiti Boston i prebjeći u Oklahomu gdje se sakrivao uzgajajući lubenice. (Od tuda i njegov nadimak – Watermelon Slim) Uz sve to Slim je uspio završiti školu, dobiti diplomu, oženiti se, baviti se slikarstvom i učlaniti u Mensu (društvo ljudi sa vrlo visokom inteligencijom!). No ipak ga je najviše zanimalo pecanje, čitanje Shakespearea i kuglanje. Kada je 2002 preživio srčani udar, taj ga je događaj vratio glazbi, snimanju i nastupanju uživo. U zadnjih 10 godina „izrastao“ je u velikana blues country zvuka (čak ga je 2009-te Bonnie Raitt na zajedničkom koncertu predstavila svojoj publici kao živuću blues legendu). Osvojio je dvije najznačajnije Blues Music Award nagrade, a Mojo magazin ga svrstava u sam vrh blues scene – po nominacijama se izjednačio sa B.B. Kingom, Buddy Guyom i Robert Crayom i to samo govori o kakvom se ekstraordinarnom glazbeniku radi jer nabrojiti sve njegove nagrade, mjesta na top listama i festivale na kojima je nastupao je nemoguća misija. Ali da je i danas aktivan zagovornik mira govori i činjenica da su ga 2010. uhapsili zbog toga što se u protestu protiv rata u Iraku i Afganistanu zavezao lancima ispred Bijele kuće (kao što je to učinio i 1972. u Vijetnamu) No u par neprevodivih Slimovih riječi njegov život izgleda ovako “Everything I do now has a sharper pleasure to it. I’ve lived a fuller life than most people could in two. If I go now, I’ve got a good education, I’ve lived on three continents, and I’ve played music with a bunch of immortal blues players. I’ve fought in a war and against a war. I’ve seen an awful lot and I’ve done an awful lot. If my plane went down tomorrow, I’d go out on top.” A kada pogledate njegov koncert onda će Vam biti jasno da je svaka riječ istinita.

 

Ovaj prekaljeni glazbenik sa nevjerovatnom životnom pričom, njegovo sviranje slidea, usne harmonike, njegov južnjački vokal i specifična mješavina countryja, bluesa, Americane i Rocka je jedinstvena i neponovljiva isto kao što će to biti i koncert u Hard Place-u u utorak 13.11.2012.
Ulaznice u pretprodaji po 65 kuna možete pronaći na šanku Hard Place-a (svaku večer, osim nedjelje, iza 20 sati) te u Rockmarku, Berislavićeva 13 i u Dirty Old Shopu, Tratinska 22. Na dan koncerta na ulazu u klub cijena će biti 80 kuna!