Dale Watson koncert u Zagrebu 16.02.2013.

Dale WatsonUlaznice se mogu kupiti na www.entrio.hr, Route 66 i Caffe bar - Blue Marine (Dugave, Oktogon I. kat) 80 kn u pretprodaji i 100 kn na dan koncerta.

Dale Watson, jedan od najcjenjenijih country glazbenika današnjice, za nekoliko dana počinje još jednu europsku turneju, u sklopu koje će, po treći put u nekoliko godina, nastupiti u Hrvatskoj! Zajedno sa svojim pratećim sastavom Watson u subotu 16. veljače nastupa u Centru za kulturu u zagrebačkom Remetincu.
Watson na europskoj turneji promovira svoj novi projekt, “Dalevis: Sun Sessions 2”. Nakon velikog uspjeha njegova posljednjeg albumu “The Sun Sessions”, snimljenog u legendarnom Sun studiju u Memphisu, u kojem su sredinom pedesetih godina snimali, u ranim danima rock and rolla, Elvis Presley, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis i Carl Perkins, Watson se ponovno vratio u Sun studio. I ovog je puta Watson snimio svoje originalne pjesme inspirirane Elvisom i ostalim pionirima rock and rolla.
Iako Watsona kritičari smatraju predstavnikom alternativnog countryja, jedina njegova alternativnost zapravo se sastoji u tvrdokornoj vjernosti tradicionalnom countryju, u kojem već dulje od dva desetljeća ispisuje ponajbolje stranice suvremene country glazbe. Premda Watson nikad nije bio među najkomercijalnijim country izvođačima, niti je prodao najviše albuma, bio je među najkvalitetnijima i najhvaljenijima. Njegov prvijenac “Cheatin’ Heart Attack” iz 1995. i dan danas jedan je od najboljih debuta u svojoj klasi.
U međuvremenu je Watson proživio burne godine, u kojima se nije uvijek othrvao porocima, no talent i beskompromisnost nije izgubio, a njegovi albumi samo su ga potvrđivali kao jednu od najvećih legendi country glazbe. Watsonove pjesme posvećene su ljudima koji život provode na cesti, uvijek čvrsto povezane sa stvarnošću, običnim ljudima i njihovim problemima, za razliku od većine suvremene popularne i country glazbe, čime se Watson pridružio svojim velikim prethodnicima i uzorima, Merleu Haggardu i Bucku Owensu.

[box type=”shadow”]Ulaznice se mogu kupiti na www.entrio.hr, Route 66 i Caffe bar – Blue Marine (Dugave, Oktogon I. kat) 80 kn u pretprodaji i 100 kn na dan koncerta.[/box]


Prošle se godine Watson uspješno okušao i na kazališnim daskama u Atlanti, nastupivši u mjuziklu Stephena Kinga i Johna Mellencampa “Ghost Brothers of Darkland County”. “Bio sam jako nervozan kada sam nastupao na pozornici Grand Ole Opry-ja (najpoznatija povijesna pozornica country glazbe u Nashvilleu, op. a.), no sada sam još nervozniji”, kazao je Watson uoči svoje kazališne premijere.
Iako je rođen u Alabami, Watson se smatra Teksašaninom, a danas živi u Austinu.
Zagrebački nastup Dalea Watsona organizira udruga Crountry. Zagrijavanje će odraditi mlad, energičan country’n’roll band Country Strike koji donosi moderni country-rock na naše prostore i nikoga ne ostavljaju ravnodušnim! Na repertoaru su Garth Brooks, Brad Paisley, Travis Tritt, Toby Keith i slični.

Denis Romac