Spaghetti Western Stoner Night: SPINDRIFT

spindriftSPINDRIFT (SAD) – spaghetti western rockeri.
BLAAK HEAT SHUJAA (SAD) – heavy psychedelic rock trio.

SPINDRIFT (SAD)
http://epk.spindriftwest.com/
https://www.facebook.com/SPINDRIFTBAND
http://youtu.be/AEgNebSjNyA
Spindrift je psihodeličan, filmovima inspiriran, western/rock bend pod vodstvom kantautora, skladatelja i producenta Kirkpatricka Thomasa. Iako bend postoji skoro dva desetljeća, još uvijek stvara glazbu, redovito ide na turneje te i dalje predstavlja važan faktor na nezavisnoj filmskoj i glazbenoj sceni, a iza sebe ima pet albuma.

Bend je osnovan 1992. na Istočnoj obali SAD-a, da bi 2001. preselio u Los Angeles i uključio nove članove poput Bobbyja Bonesa (Psychic TV), Davea Koeniga, Frankieja Emersona i Roba Campanelle (The Brian Jonestown Massacre) te Jasona Anchonde (The Warlocks). Izvorna inkarnacija Spindrifta je stvarala eksperimentalnu glazbu, no inspirirani svojom okolinom, dečki su promijenili stil te njihova glazba sada priziva duh Starog Zapada, ovjekovječen u spaghetti westernima.

U sklopu turneja, Spindrift su obišli SAD, Kanadu i Europu, zajedno sa bendovima poput Dandy Warhols, Black Angels, Dead Meadow, Black Rebel Motorcycle Club i Black Mountain, a uz to su se našli na brojnim soundtrackovima te u filmovima.

BLAAK HEAT SHUJAA (SAD)
www.blaakheatshujaa.com
www.facebook.com/blaakheatshujaa
http://youtu.be/sKH2oATN2LY
Bučnu kombinaciju kakofoničnih žanrova kakvu stvaraju Blaak Heat Shuuja dosad niste čuli. Neobičnost ovog trojca počiva na transcendentalnim tenzijama među njihovim teškim rock korijenima i naklonjenosti prema raznim oblicima psihodelije. Iako “težinom” svoje glazbe bez problema nadmašuju brojne stoner i metal bendove, Blaak Heat Shuuja istovremeno odaju počast širokoj paleti zvukova koji proširuju svijest: neo psihodeliji, surf rocku, spaghetti westernima, bliskoistočnim ljestvicama i melodijama Dalekog istoka. Teške i istovremeno razigrane bas dionice se isprepliću s gitarama na reverbu, a eterične mantre i masivni tribal bubnjevi se udružuju i stvaraju jedinstvenu sortu rock’n’rolla: heavy mental.

Blaak Heat Shuuja su osnovani 2008. u Parizu, debitantski album su izdali 2010. i odsvirali više europskih turneja. Ovaj trojac, s trenutnom bazom u Los Angelesu, proveo je ljeto 2012 na ranču Scotta Reedera (Kyuss), snimajući EP “The Storm Generation” te LP “The Edge of an Era”.

Oba izdanja su već u opticaju, a na njima gostuju Ron Whitehead, gonzo pjesnik nominiran za Nobelovu nagradu i Mario Lalli, pionir pustinjskog rocka.

Upad: 25 KN